Tapenada de aceitunas (olivová tapenáda)

Tapenada de aceitunas (olivová tapenáda)

Print Friendly, PDF & Email

Olivy ke španělské kuchyni neodmyslitelně patří, takže je jasné, že se v nejrůznějších variacích objevují také na tapas. Jako pomazánku na toustové tapas můžete použít tapenádu z oliv. Ať už dáte přednost černým, nebo zeleným, vždy budou ve směsi chutnat skvěle. Důležité je jednohubku podle chuti a fantazie ozdobit, aby jídlo bylo nejen koncertem pro chuťové buňky, ale také pastvou pro oči.

Suroviny

  • 150 g oliv bez pecek (buď černých, nebo zelených)
  • 2 stroužky česneku
  • 6 kapar
  • 4 filety ančoviček v oleji
  • pepř na dochucení
  • olivový olej

Postup

  1. Chceme-li mít tapenádu kašovitou, můžeme všechny ingredience vložit do hrnečku a rozmixovat tyčovým mixérem.
  2. Pokud mají olivy vyniknout, je lepší rozmixovat všechno kromě oliv a olivy nasekat nožem.
  3. Všechno dobře promícháme.
  4. Hotovou tapenádu necháme několik hodin uležet v lednici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*