Ensalada de judías (fazolový salát)

Ensalada de judías (fazolový salát)

Print Friendly, PDF & Email

Jako tapas můžete vyzkoušet i luštěninový salát, který se hodí k vínu i k pivu. Ideální na přípravu fazolového salátu (ensalada de judías) jsou bílé fazole jakékoli velikosti. Spolu s kvalitním tuňákem v konzervě vytvoří nečekanou kombinaci. Tato chuťovka je navíc geniálně jednoduchá a dodá vašemu jídelníčku tolik potřebné ryby, byť z konzervy.

Suroviny

  • 300 g bílých fazolí
  • 200 g tuňáka v oleji (konz.)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • několik lístků bazalky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 4 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Fazole namočíme na noc do vody a poté je asi 45 minut povaříme a necháme okapat.
  2. Tuňáka zcedíme a samotné maso rozdělíme vidličkou na kousky.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobnější proužky.
  4. Bazalku omyjeme, osušíme a nasekáme na kousky.
  5. Česnek oloupeme a nasekáme.
  6. Přilijeme olivový olej, důkladně promícháme a necháme rozležet.

Podáváme dobře vychlazený, každou misku můžeme ozdobit něčím barevným, ideálně červenou paprikou nebo rajčetem.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*