Ensalada de judías (fazolový salát)
Jako tapas můžete vyzkoušet i luštěninový salát, který se hodí k vínu i k pivu. Ideální na přípravu fazolového salátu (ensalada de judías) jsou bílé fazole jakékoli velikosti. Spolu s kvalitním tuňákem v konzervě vytvoří nečekanou kombinaci. Tato chuťovka je navíc geniálně jednoduchá a dodá vašemu jídelníčku tolik potřebné ryby, byť z konzervy.
Suroviny
- 300 g bílých fazolí
- 200 g tuňáka v oleji (konz.)
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- několik lístků bazalky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 4 lžíce olivového oleje
Postup
- Fazole namočíme na noc do vody a poté je asi 45 minut povaříme a necháme okapat.
- Tuňáka zcedíme a samotné maso rozdělíme vidličkou na kousky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobnější proužky.
- Bazalku omyjeme, osušíme a nasekáme na kousky.
- Česnek oloupeme a nasekáme.
- Přilijeme olivový olej, důkladně promícháme a necháme rozležet.
Podáváme dobře vychlazený, každou misku můžeme ozdobit něčím barevným, ideálně červenou paprikou nebo rajčetem.