Ensalada de pimientos (paprikový salát)

Ensalada de pimientos (paprikový salát)

Print Friendly, PDF & Email

Zelenina všech druhů a barev je oblíbenou surovinou pro přípravu španělských tapas. Dokazuje to i tento recept na salát z pečených paprik, který hraje všemi barvami. Rozmanitost chutí a estetických vjemů se dá rozšířit ještě úpravou před servírováním.

Suroviny

  • 1 velká červená paprika
  • 1 velká žlutá paprika
  • 8 kapar
  • 8 černých oliv bez pecek
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce ovocného octa nebo balzamica
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvá majoránka
  • cukr
  • pepř
  • sůl

Postup

  1. Celé papriky přibližně půl hodiny pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C nebo na grilu. Občas je otočíme. Je třeba dát pozor, aby nezačaly černat.
  2. Po důkladném propečení papriky vyndáme a vložíme do alobalu nebo do potravinového sáčku.
  3. Po vychladnutí každou papriku opatrně nařízneme a vymačkáme z nich šťávu, kterou si ponecháme stranou.
  4. Papriky rozřízneme na půlky, zbavíme jader a stopek, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  5. Do šťávy z paprik přidáme olivový olej, ovocný ocet, prolisovaný česnek a nasekanou majoránku a dochutíme cukrem, solí a pepřem.
  6. Vzniklou zálivku nalejeme na paprikové proužky.
  7. Dozdobíme olivami a kaparami.
  8. Podáváme ideálně vychlazené s kousky chleba nebo jiného pečiva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*